Go Back   NETGEAR Forums > Home Products > Wireless Networking Products for SOHO applications > Wireless Router & Modem Gateways > 802.11b/g/n Routers > All 802.11 b/g/n Routers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 13th, 2007, 06:14 AM
Ihatenetworks Ihatenetworks is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northern VA
Posts: 4
Ihatenetworks is on a distinguished road
Question WNR834B: Missing IP address

I have a WNR834B router with 3 PCs wirelessly connected. The one that is struggling the worse does not show an IP address when on the Network and getting minimal reception. How do I get it to take the IP address?

The one that set up the network just reports "connect to the internet" but the other PC clearly displays an IP address.

HELP!!!!!!
__________________
:confused: [FONT="Franklin Gothic Medium"][I]Ihatenetworks[/I][/FONT]
Reply With Quote
  #2  
Old February 13th, 2007, 08:51 AM
Netgear1-9A-Z's Avatar
Netgear1-9A-Z Netgear1-9A-Z is offline
Senior Member
NETGEAR Addict
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,875
Netgear1-9A-Z is on a distinguished road
Default Re: WNR834B: Missing IP address

The computer may not get an ip address if it is too far away from the router or the signal is too low.

Move the computer closer to the router and see if it will connect and get an ip address.

Describe more of your setup, environment and devices that are used.
Reply With Quote
  #3  
Old February 13th, 2007, 01:09 PM
Ihatenetworks Ihatenetworks is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northern VA
Posts: 4
Ihatenetworks is on a distinguished road
Default Re: WNR834B: Missing IP address

It's a Gateway PC with a Netgear 311 v3 802.11g wireless card. Netgear router WNR834B connected to a Cox cable modem. Router is running a WPA2 secured network with a passphrase.

One of the other PCs is Compaq with the same Netgear 311 v3 card. The other PC is a Dell with a Netgear USB2 wireless. The Compaq was the computer that was hardwired to the router for the setup and I updated the firmware from the web. The Compaq works great and the USB2 Dell usually works but needs to reconnect when first used.

Compaq is same room. Other two are other rooms on the same floor. Neither is more than 15 feet from router but the troubled PC is the slightly farther of the two.
__________________
:confused: [FONT="Franklin Gothic Medium"][I]Ihatenetworks[/I][/FONT]
Reply With Quote
  #4  
Old February 13th, 2007, 04:18 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 94,009
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: WNR834B: Missing IP address

make sure you 2.4G cordless phone is not near your unit.. it will cause issue.. chan6 and 11 usually works on router too.
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
  #5  
Old February 14th, 2007, 04:58 PM
sang33ta sang33ta is offline
Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 45
sang33ta is on a distinguished road
Default Re: WNR834B: Missing IP address

I get interference from XBox 360 wireless joypads but it don't sound like an interference problem it sounds like a security compatability issue.

Maybe the wifi card in the struggling machine does not support WPA-PSK2 try dropping your router security to an older version like WEP
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:30 PM.