#1  
Old April 15th, 2012, 10:27 AM
WONGfeiMOOB WONGfeiMOOB is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
WONGfeiMOOB is on a distinguished road
Default WNDR4500 USB Ports non-working after update.

This router was working wonders until I ran the latest firmware update.

Now I can't even see/access my external hard-drive that's attached to the router.

The HDD powers up, and works (I have plugged it to my laptop and was able to access the files directly).

When plugged to the router, the HDD powers up normally but I can't see anything in the "Netgear Router Genie."

Help!?
Reply With Quote
  #2  
Old September 13th, 2012, 10:32 AM
dryballs dryballs is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
dryballs is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

I have exactly the same problem!
Maybe a software rollback?
Reply With Quote
  #3  
Old September 13th, 2012, 11:33 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

hard reset the router after flashing firmware.

if issues the same. flash older firmware (support.netgear.com) by downloading prior firmware and hard reset after flashing again .
Reply With Quote
  #4  
Old September 13th, 2012, 02:55 PM
tamanaco tamanaco is offline
Junior Member
NETGEAR User
 
Join Date: Nov 2011
Location: NYC
Posts: 60
tamanaco is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

Also make sure that under the Advanced Tab -> Advanced Setup -> USB Settings -> "Enable any USB Device connected to the USB port"... is set to: YES
Reply With Quote
  #5  
Old September 26th, 2012, 11:04 AM
whycompromise whycompromise is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
whycompromise is on a distinguished road
Unhappy Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

Hey Guys I have the same issue! My USB EXT HDD that has been working finer with Readyshare cannot be seen by the router since updating firmware to
V1.0.1.20_1.0.40. The HDD is not faulty nor the USB 3.0 cables - the HDD works perfectly when connected directly to my Mac (OS 10.8.2) or PC (Win 7Home Premium). ( Has anyone tried the suggested fix?
Reply With Quote
  #6  
Old September 27th, 2012, 03:06 AM
Aurora420 Aurora420 is offline
Senior Member
Advanced NETGEAR User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 160
Aurora420 is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

Quote:
Originally Posted by whycompromise View Post
Has anyone tried the suggested fix?
I have to do the same thing every time when updating the WNDR4700, otherwise USB ports do not receive power until you do. Just power the router down for a minute, then power back up, that normally fixes it right away for me.
Reply With Quote
  #7  
Old October 2nd, 2012, 03:26 AM
alanf alanf is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
alanf is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

I think I have the same problem

I lost power to the USB Storage Drive at about the same time as I performed the latest firmware upgrade. So I don't know which has caused my issue

Things I noticed
- \\readyshare returns the message "the network path not found"
- the USB drive works when plugged directly into a PC
- have attached a different USB drive to the same cable and everything works perfectly eg \\readyshare finds the USB drive
- i noticed that when I attached the 2nd USB drive - the green USB light on the router lights up
- when I attach my 1st USB Storage drive the green USB light on the router does NOT light up

Regards
Alan
Reply With Quote
  #8  
Old October 2nd, 2012, 04:39 AM
alanf alanf is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
alanf is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

I can't believe my luck ater 2 days of pain - I can now see the USB Storage.

- held in the hard reset for 30 seconds (read this on another thread)
- then powered down for 10 seconds
- waited for it to connect to the wired PC
- tested \\readyshare - still no connection
- disconnected the usb cable from the USB storage
- reconnected the usb cable
- the green USB led on the router started flashing quickly
- tried \\readyshare on the PC
- USB Storage now visible

Hope that helps
Alan
Reply With Quote
  #9  
Old October 2nd, 2012, 11:58 AM
joeboxster joeboxster is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
joeboxster is on a distinguished road
Angry Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

Well I've tried everything mentioned in this post and nothing except returning to rev 1.0.0.58 works. I think Netgear has a problem they are not willing to admit. I have posted a ticket on the support side.
Reply With Quote
  #10  
Old October 4th, 2012, 11:20 AM
joeboxster joeboxster is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
joeboxster is on a distinguished road
Default Re: WNDR4500 USB Ports non-working after update.

I discussed this USB issue with Netgear and recommended retuning the unit.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:33 AM.