#1  
Old April 15th, 2012, 11:18 AM
skimpin skimpin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
skimpin is on a distinguished road
Default WGR614 v10 won't connect to hotspot

We have wired network hotspots and am paying 90 dollars a month for it. I bought this router but it won't connect with the credentials. The only way is to leave the user name and password as not required and then enter it on the device that i am using through the browser, and only one at a time. I only bought the router so I can use laptop, ps3 and iphone at same time. HELP!
Reply With Quote
  #2  
Old April 15th, 2012, 11:35 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

other paying hefty price I think for hotspot, did you use WPA2 or WPA encryption? also do not use access list in the router either ..
Reply With Quote
  #3  
Old April 15th, 2012, 12:10 PM
skimpin skimpin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
skimpin is on a distinguished road
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

We are in Afghanistan. The company is sniperhill and they use microtik wired hotspots. I have talked to a couple of people and they said that Belkin routers were working by configuring as access points rather than routers. When i enter my username/password into the router and it tries to connect the microtik denies the connection (like it knows that it is a router) but will work if I choose that it doesn't require username password, but then it only works on one device at a time. I guess it isn't enough to gouge the troops with $90 a month rates for 56kb but can't take the chance that someone might not be paying. Really frustated because this shouldn't be this hard. Too bad we only have one choice.
Reply With Quote
  #4  
Old April 15th, 2012, 12:22 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

I'm not clear but User/pass the WAN side of the router correct? Authentication ISP side

Quote:
will work if I choose that it doesn't require username password, but then it only works on one device at a time.
I assume you are authenticating on one of the device such as laptop when you say one device at at time? correct?
Reply With Quote
  #5  
Old April 15th, 2012, 12:36 PM
skimpin skimpin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
skimpin is on a distinguished road
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

Right. I can only use my laptop or another device at one time. I don't know why the router won't just handle the authentication.
Reply With Quote
  #6  
Old April 15th, 2012, 12:45 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

what type of authentication ? pppoe?
Reply With Quote
  #7  
Old April 15th, 2012, 12:48 PM
skimpin skimpin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
skimpin is on a distinguished road
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

that is what i assume, but have tried all 3 choices.
Reply With Quote
  #8  
Old April 15th, 2012, 01:00 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

Quote:
Originally Posted by skimpin View Post
that is what i assume, but have tried all 3 choices.
assume is understatement. trying 3 three without knowing is waste of time.

if network uses PPPoA then it will not work.

I would find out what authentication are used. it seems there might be a compatible issues but with a FACT of what type authentication, you can spend all day , all night there is not solution to it
Reply With Quote
  #9  
Old April 15th, 2012, 01:10 PM
skimpin skimpin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
skimpin is on a distinguished road
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

definitely all night will try to find out but doubt they will be forthcoming. i certainly appreciate your time and will post more when i know more. by the way, weird enough, but after i had made this purchase one of the soldiers i work with bought a tp-link router at the local bazaar, ran the installation disc and his works fine and can use it with all of his different devices at the same time. maybe it requires home cooking, thought i would mention don't know what i can get from it. i went and logged into his router and did not see anything different, weird huh!
Reply With Quote
  #10  
Old April 15th, 2012, 01:20 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 v10 won't connect to hotspot

https://www.sniperhill.net/faq.php

I don't see any of thing about wired.... service wireless.. and uses http:// to login so not sure the exact of all these..

Quote:
Can I use SniperHill on my iPad, smartphone or tablet?
There are no special settings required to login on your iPad, iPod, tablet, smartphone, PC or MAC. If you're already logged in on another device, you'll need to logout before logging in on your mobile device or any other machine. To do so, enter logout.sniperhill.net in your browser, then connect and login on your mobile device.
I think you need to get support from your ISP..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:40 PM.