#1  
Old March 9th, 2012, 05:28 PM
wussery wussery is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
wussery is on a distinguished road
Default Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

I just purchased WN3000RP Range Extender and had no issues at all connecting it to my Netgear WNR3500 Router. I see both SSID's when I do a scan, but when I type in http://www.mywifiext.net or http://www.mywifiext.com I cannot connect to the Range Extender. I have tried to connect to the Extender's setup page when I'm connected to the router's SSID and the EXT SSID without success. I can ping the EXT device on the network.

Do I have a DNS issue? If so how do I correct it? I have tried my private IP address x.x.x.1. I have also tried the DNS setting on my router that says "Get Automatically from ISP". I have also tried my Open DNS settings which I have been using for years and I still can't connect to the mywifiext.net page.

I have reset the WN3000RP and this did not resolve the issue. Any help would be appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old March 9th, 2012, 06:53 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

you need to use ethernet cable to the extender for first initial setups
Reply With Quote
  #3  
Old March 9th, 2012, 07:12 PM
wussery wussery is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
wussery is on a distinguished road
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

I was able to gain access to the page by first finding what IP address was assigned to the Extender. I then typed in the IP address in the URL field which is a private IP and I was then able to access the setup page for the Range Extender.

I then assigned a static IP address to the Range Extender and confirmed that I can ping the device. I cannot access the internet when I am connected to the EXT SSID as it cannot find my DNS server. Can you point me to a correction for this issue? When I'm on the primary SSID, there is no issue with accessing the internet.

I cannot download the firmware upgrade either as it goes to the netgear page and finds the firmware, but times out trying to download/install. I believe if I get the DNS issue resolved everything else will all in line.
Reply With Quote
  #4  
Old December 26th, 2012, 09:34 AM
sctn4elk sctn4elk is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
sctn4elk is on a distinguished road
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

Old thread but wanted to post the fix I found. The instructions and the back of the device say to log in at http://www.mywifiext.net or just www.mywifiext.net.

This is incorrect information. In order to log into the extender via a wireless connection you must go to mywifiext.net. Do not add the "www" as this is what is causing the problem.
Reply With Quote
  #5  
Old March 2nd, 2013, 05:32 PM
ArizonaBob ArizonaBob is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
ArizonaBob is on a distinguished road
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

mywifiext.net takes me to the Netgear support site. The last time I reconfigured my WN2000RPT I found something about that URL having been changed and found this one instead:

http://mywifiext.com.websiterecord.c...bin/index.html

That one now goes to websiterecord.com.

So what's the URL now?
Reply With Quote
  #6  
Old August 14th, 2013, 06:38 PM
whitemh whitemh is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
whitemh is on a distinguished road
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

in the browser bar
type in without the www
mywifiext.net

or type in http://www.mywifiext.net
Reply With Quote
  #7  
Old August 15th, 2013, 04:59 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Can't Access WN3000RP mywifiext.net Page

Make sure there is not active wifi enable on computer you are using, Disable it

Then use ethernet to the extender and try again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:14 AM.