#11  
Old November 10th, 2011, 06:55 AM
madmadison2002 madmadison2002 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
madmadison2002 is on a distinguished road
Default Re: Can't connect to Arris TM722 cable modem

Hey guys, serious newbie question here. Do I need to worry about whether my cat 5 cable connecting the Arris modem to my wireless router is a crossover cable or a straight through cable?

Here is a quote from the manual:

Ethernet
Ethernet is a standard method of connecting two or more devices into a Local Area
Network (LAN). Use the Ethernet connection if your computer has built-in Ethernet
hardware, does not use Windows, or you want to share the Telephony Modem connection
with several computers.
Note: To connect two or more computers to the Ethernet port, you will need a
hub or broadband router (available at computer retailers).
The Telephony Modem package comes with a 6-foot (1.9m) Ethernet cable (the
connectors look like wide telephone connectors); you can purchase more cables if
necessary at a computer retailer. If you are connecting the Telephony Modem
directly to a computer, or to an Ethernet hub or broadband router with a cross-over
switch, ask for Category 5 (CAT5) straight-through cable. If you are connecting the
Telephony Modem to an Ethernet hub or broadband router without a crossover
switch, ask for a Category 5 crossover cable.
Reply With Quote
  #12  
Old November 10th, 2011, 07:32 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Can't connect to Arris TM722 cable modem

straight cable will work just fine
Reply With Quote
  #13  
Old November 10th, 2011, 07:43 AM
Joe_ Joe_ is offline
Senior Member
NETGEAR Addict
 
Join Date: May 2011
Posts: 2,279
Joe_ is on a distinguished road
Default Re: Can't connect to Arris TM722 cable modem

Quote:
Originally Posted by madmadison2002 View Post
Do I need to worry about whether my cat 5 cable connecting the Arris modem to my wireless router is a crossover cable or a straight through cable?
Most times the cable supplied with the modem (or the router) works. If you don't have any problems then don't worry about it. If you were using the wrong cable then you would be having major problems.
Reply With Quote
  #14  
Old November 10th, 2011, 07:53 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Can't connect to Arris TM722 cable modem

Makes no difference. Most unit will auto negotiate so straight or cross will work
It rare to use cross over cables is days


Only time you will use now days for cross is real Cisco router, not cisco/linksys home end router or T-1 connection etc with more in depth setups
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 11:42 PM.