#1  
Old March 21st, 2010, 05:43 PM
lclaflin lclaflin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
lclaflin is on a distinguished road
Default Losing Wireless Connection

I have had this issues since purchasing my WPN824v3, it works fine as a wired connection but for the wireless connection to work, the router needs to be recycled about 1 a day. It wireless computers will also randomly drop connection and the only way to fix it is to reboot the router. What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old March 21st, 2010, 05:55 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Losing Wireless Connection

if you are NOT using 108Mbps capable wireless adapter and/or rangemax adapter, use B&G mode in the wireless setting of the router .

http://www.metageek.net/products/inssider

use too and survey surrounding and choose channel does not interference (use 1-6-11)
Reply With Quote
  #3  
Old March 21st, 2010, 07:52 PM
lclaflin lclaflin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
lclaflin is on a distinguished road
Default Re: Losing Wireless Connection

I already have it set a b and g
Reply With Quote
  #4  
Old March 21st, 2010, 08:00 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Losing Wireless Connection

Quote:
Originally Posted by lclaflin View Post
I already have it set a b and g
do other that are suggested
Reply With Quote
  #5  
Old March 21st, 2010, 08:12 PM
lclaflin lclaflin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
lclaflin is on a distinguished road
Default Re: Losing Wireless Connection

have tried all of those channels, same thing
Reply With Quote
  #6  
Old March 21st, 2010, 08:17 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Losing Wireless Connection

Quote:
Originally Posted by lclaflin View Post
have tried all of those channels, same thing
Quote:
for the wireless connection to work, the router needs to be recycled about 1 a day
if take one day, how come you reply quicker then someone goes bathroom and come back
Reply With Quote
  #7  
Old March 21st, 2010, 08:24 PM
lclaflin lclaflin is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 17
lclaflin is on a distinguished road
Default Re: Losing Wireless Connection

Didnt mean I just tried it, I tried it before I ever found this forum
Reply With Quote
  #8  
Old March 21st, 2010, 08:29 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Losing Wireless Connection

Quote:
Originally Posted by lclaflin View Post
Didnt mean I just tried it, I tried it before I ever found this forum
that sounds better

if you live in saturated 2.4Ghz area, you may need 5Ghz band

also it is possible that type of wireless adapter is used may causing the issues which chipset compatibility issues if issue is from day one.
Reply With Quote
  #9  
Old March 22nd, 2010, 03:02 PM
joliviero joliviero is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
joliviero is on a distinguished road
Default Re: Losing Wireless Connection

I'm having the same issue with my NetGear. In my family, we have two laptops that connect wireless. We always loose the wireless connection and neither laptop can see the network. I have to unplug and plug back in for my network to be working again.

Changing from 108Mbits to B&G seems to do nothing.
I was wondering if there’s a hardware upgrade or firmware that can be “flashed” to the router that will make it more stable.
Reply With Quote
  #10  
Old March 22nd, 2010, 04:28 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Losing Wireless Connection

Quote:
Originally Posted by joliviero View Post
I'm having the same issue with my NetGear. In my family, we have two laptops that connect wireless. We always loose the wireless connection and neither laptop can see the network. I have to unplug and plug back in for my network to be working again.

Changing from 108Mbits to B&G seems to do nothing.
I was wondering if there’s a hardware upgrade or firmware that can be “flashed” to the router that will make it more stable.
look it up for firmware upgrade
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 08:10 PM.