#1  
Old March 6th, 2008, 01:20 PM
scottwat scottwat is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
scottwat is on a distinguished road
Question DSL with Phone call drop

PLEASE HELP ME, I'M SO FRUSTRATED!
I've got a Speedstream modem, and a WGR614 .v9. Ever since installation buy the Geek Squad at Best Buy I've had this problem. Every time the phone rings, I lose internet connection. I've called the phone service and they say call NETGEAR. I've called NETGEAR and they say call my phone service provider. The problem does not occur whenever I've got the laptop connected directly into the modem.
scottwat
Reply With Quote
  #2  
Old March 6th, 2008, 01:27 PM
scottwat scottwat is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
scottwat is on a distinguished road
Post Lose internet connection when phone rings

Why do I lose DSL wireless internet connection while the phone is in use?
Reply With Quote
  #3  
Old March 6th, 2008, 01:57 PM
WUSBDesign WUSBDesign is offline
Senior Member
NETGEAR Expert
 
Join Date: Jan 2008
Location: UK
Posts: 325
WUSBDesign is on a distinguished road
Default Re: Lose internet connection when phone rings

Is the microfilter in place? Or perhaps the microfilter is faulty?
Reply With Quote
  #4  
Old March 6th, 2008, 03:06 PM
redmozzy's Avatar
redmozzy redmozzy is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2008
Location: UK
Posts: 4
redmozzy is on a distinguished road
Lightbulb Re: Lose internet connection when phone rings

Quote:
Originally Posted by scottwat View Post
Why do I lose DSL wireless internet connection while the phone is in use?
We had the same problem here with a Sky supplied 834GT. I cured the problem by ditching the filters supplied with the unit and using spares I had kicking around. I know of other people who have had the same issue with Netgear routers and suspect it is the filters they supply
Reply With Quote
  #5  
Old March 6th, 2008, 04:16 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614 - losing internet connection while phone is active

Quote:
Originally Posted by scottwat View Post
PLEASE HELP ME, I'M SO FRUSTRATED!
I've got a Speedstream modem, and a WGR614 .v9. Ever since installation buy the Geek Squad at Best Buy I've had this problem. Every time the phone rings, I lose internet connection. I've called the phone service and they say call NETGEAR. I've called NETGEAR and they say call my phone service provider. The problem does not occur whenever I've got the laptop connected directly into the modem.
scottwat
that what happens with GeekSquad.. no brain for tech to take money...

you have DSL filter issue. you will need DSL filter on ALL phone and offcourse DSL filter on DSL modem.

you will see DSL filter with telphone icon and modem icon.. plug accordingly.

also if you have base station close by the router.... then that is also a issue.

same 2.4ghz is issue. you can change channel for the wireless setting in the router (read manual http://kbserver.netgear.com/downloads_support.asp)
but best to have 2.4Ghz base station AWAY from router
Reply With Quote
  #6  
Old March 6th, 2008, 04:25 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Lose internet connection when phone rings

next time don't ever hi-jack the thread and post new one.. I just answered on other one and saw this
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:09 AM.