#1  
Old April 2nd, 2009, 01:20 PM
MrJS MrJS is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
MrJS is on a distinguished road
Default Internet LED light not "Lighting Up"

Hello,

I would like to ask is anybody Knows why my WGR614v9 Wireless Router and access point's LED Internet Light is not Working?

I Followed the instructions when prompted but when I was asked to check the Lights on my router (Power, Wireless, Internet) the internet Light never Lit up.

I would be grateful if you could give me some advice and help on this problem.
Reply With Quote
  #2  
Old April 2nd, 2009, 01:36 PM
nobel_nomar's Avatar
nobel_nomar nobel_nomar is offline
Moderator
NETGEAR Addict
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA, USA
Posts: 1,800
nobel_nomar is on a distinguished road
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

Is your router hooked up to an active modem?
__________________
1-888-NETGEAR - (Phone Support)

"Apple's market share is bigger than BMW's or Mercedes's or Porsche's in the automotive market. What's wrong with being BMW or Mercedes?" -Steve Jobs

Network Cards/Adapters:
GA311, WNDA3100

Routers/APs/Switches:
DGDN3300, FVS114, GS108, WRT54GL (DD-WRT)

Comps:
MacBook C2D 2.0Ghz/3GB/250GB
Hackintosh C2D 2.4 GHz/4GB/700GB
iPhone 3G (16GB Black), Xbox 360, PS3
Reply With Quote
  #3  
Old April 2nd, 2009, 01:41 PM
MrJS MrJS is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
MrJS is on a distinguished road
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

Yes, A Motorola SURFboard.

It was supplied by Virgin Media, A british Broadband company.
Reply With Quote
  #4  
Old April 2nd, 2009, 01:50 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

WRONG AREA

MOVING TO Super-G (108 Mbps) & 802.11g (54 Mbps) Routers

wireless are not enabled at default. you need to login and set up wireless using ethernet cable between pc and router
Reply With Quote
  #5  
Old April 2nd, 2009, 01:58 PM
MrJS MrJS is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
MrJS is on a distinguished road
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

I did that I set everything up and still there is a internet problem.
Reply With Quote
  #6  
Old April 2nd, 2009, 02:19 PM
nobel_nomar's Avatar
nobel_nomar nobel_nomar is offline
Moderator
NETGEAR Addict
 
Join Date: Oct 2008
Location: CA, USA
Posts: 1,800
nobel_nomar is on a distinguished road
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

If the internet light is not even turning on, then I would try another cable.

It should turn on if there is any connection to another device on that port.
__________________
1-888-NETGEAR - (Phone Support)

"Apple's market share is bigger than BMW's or Mercedes's or Porsche's in the automotive market. What's wrong with being BMW or Mercedes?" -Steve Jobs

Network Cards/Adapters:
GA311, WNDA3100

Routers/APs/Switches:
DGDN3300, FVS114, GS108, WRT54GL (DD-WRT)

Comps:
MacBook C2D 2.0Ghz/3GB/250GB
Hackintosh C2D 2.4 GHz/4GB/700GB
iPhone 3G (16GB Black), Xbox 360, PS3
Reply With Quote
  #7  
Old April 2nd, 2009, 03:05 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Internet LED light not "Lighting Up"

Replace the cable between modem and router

Also loop between wan of router and LAN port of router . If wan port lid that way then wan port is ok
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 10:11 PM.