Go Back   NETGEAR Forums > Home Products > Wireless Networking Products for SOHO applications > Wireless Router & Modem Gateways > 802.11b/g/n Routers > All 802.11 b/g/n Routers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 10th, 2009, 06:10 PM
Cheezy Cheezy is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: North Salt Lake, Utah
Posts: 7
Cheezy is on a distinguished road
Default Change User Name

Can someone tell me how to change the user name (from admin) on my WNDR3700?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old September 10th, 2009, 06:21 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 95,278
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

you cant..............
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
  #3  
Old September 10th, 2009, 06:24 PM
Cheezy Cheezy is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: North Salt Lake, Utah
Posts: 7
Cheezy is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

I should have given more information in my first post.

I have a WNDR3700 and when you access the router via 192.168.1.1

the default user name is admin
the default password is password

I've changed the password but I would like to change the user name too. I couldn't use the setup CD (and I really don't need it) because I'm running Vista 64bit and the disk doesn't support Vista 64bit. Can someone tell me how I can change the user name from admin to something else?

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old September 10th, 2009, 06:26 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 95,278
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

Quote:
Originally Posted by Cheezy View Post
I should have given more information in my first post.

I have a WNDR3700 and when you access the router via 192.168.1.1

the default user name is admin
the default password is password

I've changed the password but I would like to change the user name too. I couldn't use the setup CD (and I really don't need it) because I'm running Vista 64bit and the disk doesn't support Vista 64bit. Can someone tell me how I can change the user name from admin to something else?

Thanks
you can not..... only in prosafe router can you ADD user but not with home end unit
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
  #5  
Old September 10th, 2009, 06:28 PM
Cheezy Cheezy is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: North Salt Lake, Utah
Posts: 7
Cheezy is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

Really? This is my first Netgear router and I could change the user name with any of my Linksys routers I would think it would be something Netgear would recommend changing. It's not deal killer but it would be nice to NOT have everyone in the world knowing the user name.

Sorry jmizoguchi I was typing my second post when you replied.
Reply With Quote
  #6  
Old September 10th, 2009, 06:30 PM
Cheezy Cheezy is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: North Salt Lake, Utah
Posts: 7
Cheezy is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

Sorry I keep replying at the same time you are replying.

Thanks for your help.
Reply With Quote
  #7  
Old September 10th, 2009, 06:36 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 95,278
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

not all router is created equal....
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
  #8  
Old February 9th, 2012, 11:42 AM
omgwtfdood omgwtfdood is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
omgwtfdood is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

Quote:
Originally Posted by jmizoguchi View Post
you can not..... only in prosafe router can you ADD user but not with home end unit
well thats the deal breaker for me... im headed out to the store. cya on the flip side netgear
Reply With Quote
  #9  
Old December 25th, 2012, 10:37 AM
SmileyFtW SmileyFtW is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
SmileyFtW is on a distinguished road
Default Re: Change User Name

Quote:
Originally Posted by omgwtfdood View Post
well thats the deal breaker for me... im headed out to the store. cya on the flip side netgear
Would using dd-wrt allow it?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:19 PM.