#1  
Old May 31st, 2010, 01:01 PM
Ikonoklast Ikonoklast is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
Ikonoklast is on a distinguished road
Default Connection Xbox360 and "wnce2001" don't work? Need help please.

Hi

I have the new "WNCE2001 - Universal Wireless-N Internet Adapter" and I would like to connect with my XBOX 360.
I use a WNDR3700 as WLAN Router.

The "WNCE2001 - Universal Wireless-N Internet Adapter" got a IP, all LED's are green.
The XBOX 360 got a IP too, but after the "internet test" i got a error.
Code:
Your network does not have a sufficient MTU setting. Xbox  LIVE requires a minimum MTU setting of 1364.
This site here:
http://support.xbox.com/support/en/u...khelp_mtu.aspx
Don't solve problem.

On packaging/box and on this site
http://www.netgear.ch/Produkte/Multi...001/index.html
http://www.netgear.com/ConnectWiFi
it is written that should works.
What I doing wrong?
Thank you in advance for your help.
Namaste
Ikon
Reply With Quote
  #2  
Old May 31st, 2010, 03:58 PM
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Connection Xbox360 and "wnce2001" don't work? Need help please.

MTU value is in routers WAN setting
Reply With Quote
  #3  
Old June 1st, 2010, 04:59 AM
Ikonoklast Ikonoklast is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
Ikonoklast is on a distinguished road
Default Re: Connection Xbox360 and "wnce2001" don't work? Need help please.

Hi June

Thank you for your respond.
I edit the MTU on WNDR3700 and edit on my WAN Firewall.
I choose some of following value:
1364
1365
1366
1367
1368
1369
1493
1494
1495
1496
1497
1498
1499

It don't change anything. Same error always?
Did somebody use "wnce2001" with XBOX360?
Did I really need to edit the MTU value?
Thank you in advance for help
Ikon
Reply With Quote
  #4  
Old June 1st, 2010, 05:51 AM
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Connection Xbox360 and "wnce2001" don't work? Need help please.

believe you are the first one to post on WNCE2001 thread.

usually port forwarding are need for the xbox ( see portforward.com)

WNCE is just bridge so should only pass the traffic.
Reply With Quote
  #5  
Old June 2nd, 2010, 01:00 PM
Ikonoklast Ikonoklast is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 24
Ikonoklast is on a distinguished road
Default Re: Connection Xbox360 and "wnce2001" don't work? Need help please.

Okey this helps:
http://support.microsoft.com/kb/908874/de

For my XBOX360 I give a static IP address.
I need to forward on my Firewall following ports from ANY to my XBOX360 and vicaversa:
* TCP 80
* UDP 88
* UDP-3074
* TCP-3074
* UDP 53
* TCP 53
With my "WNDR3700" and "WNCE2001" I create a
WPS-Connection and this works for me very well.

Problem solved.
Namaste
Ikon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:00 PM.