#1  
Old December 23rd, 2010, 01:35 PM
foxhound's Avatar
foxhound foxhound is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
foxhound is on a distinguished road
Default Netgear wireless router WGR614 not connecting to internet

Ok, I have been using this router for almost a year and its been doing what it suppose to do up until a couple days ago when it just randomly stop connecting. All LED indicators says the router is connected to my pc and internet but its not accessing internet. I manually installed the latest firmware.
I connected directly to the internet with no problems to be sure it was not a ISP issue. I done a hard reboot to the modem and reinstalled it using the CD. I shut down and restarted cpu and router and still the problem persist. The ISP is through my apartment so i do not have access to the modem. So basically as long im connected through my router i cant access the intern. I ran cmd ipconfig/all and this what i got.


Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : jadayoung1-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-25-11-8D-19-A0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a86a:a612:64e:b25c%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, December 23, 2010 4:14:22 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Friday, December 24, 2010 4:14:21 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 241193024
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-93-31-46-00-25-11-8D-19-A0
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{8AAE4FCF-7C23-44D3-B348-DB9594E7CDEB}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:2481:249:2fd3:e179(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2481:249:2fd3:e179%12(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Please help, Im using a WGR614v9 router
Reply With Quote
  #2  
Old December 23rd, 2010, 02:07 PM
shikenasu's Avatar
shikenasu shikenasu is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 27
shikenasu is on a distinguished road
Default Re: Netgear wireless router WGR614 not connecting to internet

try this:

access the router page and go to "basic settings" and under "router mac address" select "use computer mac address" and apply the settings.

once updated, go to router status you should have an IP address under the Internet port and you should be able to go online thru the router. btw, who's your ISP? HTH
Reply With Quote
  #3  
Old December 23rd, 2010, 06:13 PM
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Netgear wireless router WGR614 not connecting to internet

see router setup on my sig below and follow the setup again
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:57 AM.