#1  
Old January 21st, 2011, 02:16 PM
TBW TBW is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
TBW is on a distinguished road
Default Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

I'm trying to replace the Netgear EN104tp hub hard wired in the basement with a Linksys WRT120N wireless router to give me kids a 100Mbps connection instead of the 10 they're getting with the hub. I have the connection to the basement plugged into one of the LAN ports of my Netgear WNDR3400 router in my office.

The hub works fine but when I connect the Linksys router, it shows it connected to the internet but neither one of the computers can access the internet. By the way, when the Linksys is connected, it does show as a 100Mbps connection instead of the 10 Mbps it showed with the hub.

I can access the router set-up on the Linksys but can't seem to find the settings to get it connected to the computers.

I also wanted to turn off the wireless on the Linksys since I have a good signal with the new Netgear.

Do I have to change a setting on the Netgear or change a setting on the Linksys? I pushed the red button on the Linksys to reset to the factory settings but no go.

Any help would be appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old January 21st, 2011, 02:26 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

setup like this
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/965

then disable wireeless radio on linksys. this will make simple switch.

personally I would just bought some switch instead of buying a router which you don not use wireless at all ..... 2cents
Reply With Quote
  #3  
Old January 21st, 2011, 02:48 PM
TBW TBW is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
TBW is on a distinguished road
Default Re: Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

I'm was going to buy a FS105 10/100Mbps Desktop Switch (newegg has them for 11.99 after rebate) but thought I'd use the old router since I have it laying around. I'll try hooking it up as described and see if it works.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old January 21st, 2011, 02:52 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

I see... well if you had on hand, I see your point

URL should fix it for you
Reply With Quote
  #5  
Old January 21st, 2011, 03:01 PM
TBW TBW is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
TBW is on a distinguished road
Default Re: Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

I've tried hooking it up a couple different ways, like changing the IP address and disabling the DHCP, but I've always plugged the connection to the 2nd router in the "internet" port, and the url indicates otherwise.
Reply With Quote
  #6  
Old January 21st, 2011, 03:05 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: Connect Linksys WRT120N to Netgear WNDR3400

Do NOT use Internet port on linksy for 2nd unit!

See the picture.. LAN to LAN connection
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:06 AM.