#1  
Old February 21st, 2011, 06:47 AM
gntlben213 gntlben213 is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
gntlben213 is on a distinguished road
Default WGR614v10 Can't Connect Windows Vista PC Wirelessly

Hello All,

I recently installed a Netgear wireless router, and all my XP computers can use it with no problem, but my Vista laptop cannot. It says it's connected and has good signal strength, but the internet won't pull up and it says limited connectivity. BTW, wired connection works perfectly.

The SSID and password are correct. So is the security type. I quadruple checked. The only thing I can think of is that the XP computers connect using TCP/IP and the Vista computer connects using TCP/IP v4 and v6.

I'm at the end of my rope. I bought the router over 90 days ago, so no tech support. Can anyone help me. I don't want my laptop to be hardwired to the router. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old February 21st, 2011, 07:00 AM
Reckl3ss Reckl3ss is offline
Junior Member
Advanced NETGEAR User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Planet Earth
Posts: 165
Reckl3ss is on a distinguished road
Default Re: WGR614v10 Can't Connect Windows Vista PC Wirelessly

try to disable TCP/IPv6. then restart your laptop.
Reply With Quote
  #3  
Old February 21st, 2011, 07:41 AM
gntlben213 gntlben213 is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
gntlben213 is on a distinguished road
Default Re: WGR614v10 Can't Connect Windows Vista PC Wirelessly

Thanks for the help Reckl3ss, however that didn't work. When I restarted, it just said the connection had limited connectivity. However, when I did the repair feature again, just for kicks; I got a message saying that there was no connection to the device. HOWEVER, I have good signal strength and it says I'm connected. Very confusing, especially since the laptop connected easily with my form Linksys router.
Reply With Quote
  #4  
Old February 27th, 2011, 09:23 AM
jsant jsant is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
jsant is on a distinguished road
Default Re: WGR614v10 Can't Connect Windows Vista PC Wirelessly

I am having the same problem. my laptop crashed and I had to install a copy of Vista I had laying around. It worked fine with xp but not with Vista. I am almost at the end with this. I have searched everywhere for an answer, but can't find one that works. Have tried releasing and renewing ip. tried disabling v4, and v6 and still nothing. Even tried restoring router to factory setting without security and I still can't get online. Just shows that I am connected with local access only. Please help.
Reply With Quote
  #5  
Old February 27th, 2011, 09:27 AM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 0
jmizoguchi is an unknown quantity at this point
Default Re: WGR614v10 Can't Connect Windows Vista PC Wirelessly

setup manual DNS on PC side with ISP DNS or

4.2.2.1
4.2.2.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:16 PM.