#1  
Old September 19th, 2012, 12:02 PM
Enthanal Enthanal is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Enthanal is on a distinguished road
Unhappy WNCE2001 power led blinking green and no connection

Hello,

I have a WNCE2001 wireless adapter that has worked for couple of months.

Now, the power LED is blinking green instead of being solid... usb powered or AC plugged...

I tried to access to it throught http://www.mywifiext.net but cannot connect.

Factory reset didn't worked.

I tried to push again the firmware using "tftp -i ip@ put firmware_file" following instructions found here : http://kb.netgear.com/app/answers/de...o-longer-works

Anyone got an idea why it is doing that? what could I do to fix it ?
Reply With Quote
  #2  
Old September 20th, 2012, 11:57 PM
Enthanal Enthanal is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Enthanal is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

Nobody has ever experienced that : green power led blinking

What could I do to "restore" it
Reply With Quote
  #3  
Old September 26th, 2012, 07:52 AM
rarno rarno is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
rarno is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

I got the same problem and don't know what to do.
What does that blinking mean?
Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old September 26th, 2012, 10:08 PM
Enthanal Enthanal is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Enthanal is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

I dont know what that blinking means.

All I could find on the Net was a power LED blinking green on a router and it seems it was a firmware corruption.

No idea what the cause was though. Maybe a power failure or a power peak...


I have contacted netgear support as the unit was still on warranty, they make me reset the device but nothing changed. So they issued a RMA and we will proceed to an exchange of the unit.
Reply With Quote
  #5  
Old October 7th, 2012, 04:30 PM
zerom zerom is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
zerom is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

This is the conclusion I have come to about the blinking green led via trial and error; poor signal strength.
Reply With Quote
  #6  
Old October 7th, 2012, 04:32 PM
zerom zerom is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
zerom is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

This is the conclusion I have come to about the blinking green led via trial and error; poor signal strength. I had moved the unit too far and it would not connect and just blink but moving closer achieved a solid wifi led.
Reply With Quote
  #7  
Old October 7th, 2012, 10:20 PM
Enthanal Enthanal is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Enthanal is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

I was not talking about the wifi led... but the power one
Reply With Quote
  #8  
Old October 23rd, 2012, 08:32 AM
totoventi totoventi is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
totoventi is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

The adapter suddenly stopped working. When switched on, performs a sort of quick check and the LED power switch quickly from red to amber to end in green. At this point begins to flash without stopping. The LED is used to power a regular basis if a cable is connected but the adapter is in fact unusable.
I tried to connect to the GUI in several ways but I did not succeed. I tried using direct ip set on the network card, I tried to DHCP, I tried using the link www.mywifiext.net and variations without success.

Is there a way to reflash the device?
Reply With Quote
  #9  
Old November 13th, 2012, 03:35 AM
philz philz is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
philz is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

Excatly the same problem here. Green blinking power-LED and no way to access the wnce2001 adapter. Has anyone contacted Netgear Support and not exchanged the adapter?

Greets
Reply With Quote
  #10  
Old November 25th, 2012, 04:37 AM
OneNoneBlond OneNoneBlond is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
OneNoneBlond is on a distinguished road
Default Re: WNCE2001 power led blinking green and no connection

I have the same problem. Since couple of days ago, it started to connect to network after loads of on/off switching and today I gave up and wanted to reconfigure it again, but to no avail. Have the blinking power led, steady LAN and no W-Lan, ofc. Reset didn't work eather - nothing happens when pressing reset for over 5 seconds.
Please help!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:52 PM.