#1  
Old January 16th, 2013, 12:52 PM
fluminus fluminus is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: Naples Italy
Posts: 16
fluminus is on a distinguished road
Default Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

Hi all...

I tried to give the telnet command "cat / proc / meminfo" and I got this:
# cat /proc/meminfo
MemTotal: 59456 kB
MemFree: 2292 kB
Buffers: 7392 kB
Cached: 10072 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 9632 kB
Inactive: 16432 kB
Active(anon): 3804 kB
Inactive(anon): 4796 kB
Active(file): 5828 kB
Inactive(file): 11636 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 8600 kB
Mapped: 3200 kB
Slab: 24500 kB
SReclaimable: 1048 kB
SUnreclaim: 23452 kB
PageTables: 460 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 29728 kB
Committed_AS: 14884 kB
VmallocTotal: 1032148 kB
VmallocUsed: 5852 kB
VmallocChunk: 1009784 kB


It would seem that the DGND3700 V2 has only 64 MB of RAM and 128 as specified netgear. My router is having problems or is or is it just that way?

From the home page of the site netgear here are the specs:

Performance
All-in-one—High Speed ADSL2+ Modem (built-in) and WAN Gigabit Ethernet port for cable/fiber
Powerful Dual Core (400 MHz each) processor
High speed access to external USB storage using 2 USB 2.0 ports
Memory: 128 MB Flash and 128 MB RAM
Five (5) (1 WAN, 4 LAN) Gigabit Ethernet ports
Advanced Quality of Service (QoS)
Can anyone try to give the command to telnet and check?

Tanks
Reply With Quote
  #2  
Old January 17th, 2013, 06:34 AM
_AC _AC is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 39
_AC is on a distinguished road
Default Re: Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

These are the results I got from my DGND3700v1.

~ # cat /proc/meminfo
MemTotal: 126024 kB
MemFree: 98244 kB
Buffers: 680 kB
Cached: 5868 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 14020 kB
Inactive: 924 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 8420 kB
Mapped: 2692 kB
Slab: 6636 kB
SReclaimable: 984 kB
SUnreclaim: 5652 kB
PageTables: 316 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
CommitLimit: 63012 kB
Committed_AS: 17672 kB
VmallocTotal: 1032148 kB
VmallocUsed: 3544 kB
VmallocChunk: 1027600 kB

Seems to me they forgot to update their marketing data, but I remember someone already stating in the forums that the v2 was different. Pretty much about this and something about the wireless board? Eh.
Reply With Quote
  #3  
Old January 17th, 2013, 09:02 AM
fluminus fluminus is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: Naples Italy
Posts: 16
fluminus is on a distinguished road
Default Re: Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

Is there anyone who has a V2 to check?

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old January 26th, 2013, 09:28 PM
Gigio755 Gigio755 is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 14
Gigio755 is on a distinguished road
Default Re: Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

Same here, i have dgnd3700 V2

Quote:
# cat /proc/meminfo
MemTotal: 59456 kB
MemFree: 11840 kB
Buffers: 0 kB
Cached: 15244 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 5580 kB
Inactive: 12460 kB
Active(anon): 2800 kB
Inactive(anon): 0 kB
Active(file): 2780 kB
Inactive(file): 12460 kB
SwapTotal: 0 kB
SwapFree: 0 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 2800 kB
Mapped: 2088 kB
Slab: 23204 kB
SReclaimable: 816 kB
SUnreclaim: 22388 kB
PageTables: 376 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 29728 kB
Committed_AS: 7192 kB
VmallocTotal: 1032148 kB
VmallocUsed: 5844 kB
VmallocChunk: 1002864 kB
Reply With Quote
  #5  
Old January 26th, 2013, 11:49 PM
fluminus fluminus is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: Naples Italy
Posts: 16
fluminus is on a distinguished road
Default Re: Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

Gigio755
Thanks for the reply. Could you tell me with which firmware? has enabled the media server? I noticed that the memory port on your router is 11840 and mine is only 2292
Reply With Quote
  #6  
Old February 2nd, 2013, 08:16 PM
Gigio755 Gigio755 is offline
Junior Member
NETGEAR Newbie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 14
Gigio755 is on a distinguished road
Default Re: Amount ram DGND3700 V2.....64 or 128 mb?

I use the "beta" firmware V1.1.00.12_1.00.12_t1 (the T1 have the latest driver adsl instead of T2/3/4 and all other fw: A2pD037h.d24a vs A2pD035j.d24a).

Dmz off
SIP ALG off


WMM (Wi-Fi multimedia) off
QoS off
Bandwidth control off

readyshare basic
mediaserver off
usb on
dyndns on

ipv6 off
upnp on
traffic meter off
5ghz off
remote management on
wireless repeating off

Block sites never
email notifications off

Logs:
Quote:
Attempted access to allowed sites off
Attempted access to blocked sites and services off

Connections to the Web-based interface of this Router on
Router operation (startup, get time etc) on

Known DoS attacks and Port Scans off
Port Forwarding / Port Triggering off

Wireless access on
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:35 AM.