Go Back   NETGEAR Forums > Home Products > Wireless Networking Products for SOHO applications > Wireless Range Extenders & Repeaters > WN1000RP Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 20th, 2013, 05:31 PM
diwong490 diwong490 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
diwong490 is on a distinguished road
Default How do you change WiFi Channels?

Hi Netgear Forums! I am trying to change my WiFi channel because I receive WiFi interference from using my microwave and sometimes turning on my wireless headset. I heard that if I were to change my current channel to any channel between 1-6, I can (hopefully) reduce the interference.

Yes, my microwave and headset are at least 3 ft away from the wireless router.

Thanks for the help!
Reply With Quote
  #2  
Old March 20th, 2013, 06:03 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 94,046
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: How do you change WiFi Channels?

Wireless router question does not belong here

http://forum1.netgear.com/forumdisplay.php?f=31
Post correction location
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
  #3  
Old March 20th, 2013, 06:08 PM
diwong490 diwong490 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
diwong490 is on a distinguished road
Default Re: How do you change WiFi Channels?

Quote:
Originally Posted by jmizoguchi View Post
Wireless router question does not belong here

http://forum1.netgear.com/forumdisplay.php?f=31
Post correction location
My apologies. I misread the title. I thought it said WNR1000, but it is actually WN1000. Please close this thread.
Reply With Quote
  #4  
Old March 20th, 2013, 07:12 PM
jmizoguchi's Avatar
jmizoguchi jmizoguchi is offline
Senior Member
NETGEAR Fanatic
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kentucky, USA
Posts: 94,046
jmizoguchi is on a distinguished road
Default Re: How do you change WiFi Channels?

That is okay ! Just navigating you to correct place

Post root of http://forum1.netgear.com/forumdisplay.php?f=33
do not click other model categories
__________________
VPN Case Study (www.vpncasestudy.com)
Our Second To None VPN Related Setup Case Study
"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"
*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]

Most Other Useful Docs -"General Technical Documentation", "Router Reset", "Router Setup", "Print Server Tips", "Remote Admin"
"Wireless Tips"


Forum Policy

June Mizoguchi-i....@vpncasestudy.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:29 AM.